Ο Σύλλογος

Ο Αττικός Όμιλος Φίλων Αεροβόλου ιδρύθηκε το 2010 από μια ομάδα ανθρώπων με αγάπη και όραμα για το αεροβόλο και που με εφαλτήριο τον διαδικτυακό τόπο aerovolo.gr δημιούργησαν τον πρώτο σύλλογο στην Ελλάδα με αποκλειστικό αντικείμενο την ενασχόληση με τα αθλήματα του Benchrest και του Fieldtarget .

Όλα ξεκίνησαν κάπου στα μέσα του 2009 και από την κοινή πεποίθηση 22 ανθρώπων που συνταυτίστηκαν στην άποψη πως έπρεπε να δημιουργήσουν τις εξελίξεις και όχι απλά να τις περιμένουν .Μεγάλο ρόλο έπαιξε αναμφίβολα το σκοπευτήριο του 1ου Κυνηγετικού συλλόγου Πειραιά στην περιοχή του Σχιστού καθώς αποτέλεσε την κυψέλη οπού ο κατά βάση  πυρήνας των ιδρυτικών μελών του συλλόγου δημιούργησε με δικά του έξοδα ένα χώρο άσκησης σκοποβολής. Σε αυτόν τον χώρο διεξήχθη τον Σεπτέμβριο του 2009 και ο 1ος Ψ.Α.Α.Σ.Α, που είναι στην ουσία ο πρώτος, έστω και ψυχαγωγικού χαρακτήρα, αγώνας που αφορούσε τα δύο αθλήματα. Λίγο νωρίτερα μέσα στο 2009, φτάσαμε μέχρι τα Γρεβενά για τους αγώνες Τ.Δ.Η.Α που διοργάνωσε ο σύλλογος Μακεδονομάχοι Γρεβενών, δίνοντας από νωρίς το σύνθημα οτι ο σύλλογος θα βρίσκεται παντού, ανιδιοτελής αρωγός της κάθε καλοπροαίρετης προσπάθειας.

Τον Φεβρουάριο του 2010 υποβλήθηκε το αίτημα προς το Πρωτοδικείο Αθηνών  με την θετική απάντηση-έγκριση να λαμβάνεται στις 29-12-2010.Ο σύλλογος με συντονισμένες κινήσεις από τις αρχές μόλις του 2011 καταφέρνει να ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με την Παγκόσμια και την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία του Benchrest κάτι  που έχει ως αποτέλεσμα την επίσκεψη του τότε προέδρου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας κ. Ladislav Ninger στην Αθήνα, την πιστοποίηση αρκετών μελών του συλλόγου ως Βαθμολογητών και Αρχηγών Βολής του αθλήματος και εν τέλει την αναγνώριση του Α.Ο.Φ.Α ως του εν Ελλάδι επισήμου εκπροσώπου των δύο Ομοσπονδιών.

Αυτή η αναγνώριση αποτέλεσε τεράστια επιτυχία ειδικά αν αναλογιστεί κανείς και την νομοθετική αδυναμία που αντιμετωπίζουμε στην χώρα μας στο θέμα ορισμένων παρελκομένων  του εξοπλισμού. Ο σύλλογος ξεκινά  παράλληλα και την διοργάνωση αγώνων  γνωριμίας με το Fieldtarget και έτσι μια μεγάλη μερίδα σκοπευτών αρχίζουν την τριβή με τα συγκεκριμένα αθλήματα σε εντατικό πλαίσιο. Ως επιστέγασμα όλων των προσπαθειών έρχεται η συμμετοχή μελών του Α.Ο.Φ.Α εκπροσωπώντας την χώρα μας στο Παγκόσμιο και Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Benchrest του 2013 στο Pilzen της Τσεχίας με αξιοζήλευτα μάλιστα αποτελέσματα.

Το 2014 είναι έτος αλλαγών καθώς μέσα από την προβλεπόμενη Γενική Συνέλευση αποφασίζεται η ένταξη του συλλόγου στην Σκοπευτική Ομοσπονδία Ελλάδος μια κίνηση που δημιουργεί νέες προσδοκίες  στα μέλη μας. Ξεκινά έτσι μια αγαστή συνεργασία που πολύ σύντομα ξεκινά να αποφέρει καρπούς.

Ο σύλλογος ανοικτός πάντα σε συνεργασίες και προκλήσεις με στόχο την προώθηση των αγωνισμάτων του BR και FT και με την απλόχερη αρωγή μελών του δημιουργεί σε όλο αυτό το διάστημα προϋποθέσεις που καταλήγουν σε συνεργασίες τόσο με ιδιωτικούς χώρους όπως στο Σπαθοβούνι όσο και με άλλους συλλόγους όπως ο Ο.Α.Σ.Κ στην Κόρινθο. Ειδικά η δεύτερη είναι  μια συνεργασία που δημιούργησε τις προϋποθέσεις για ουσιαστική ανάπτυξη του FT στην νότια Ελλάδα .

Η αυγή του 2015 φέρνει μια νέα συνεργασία με τον σκοπευτικό σύλλογο Ωρίων αυτή την φορά που εδρεύει στον Πυργετό. Πρώτο αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας  ένας αγώνας  Fieldtarget στον πανέμορφο χώρο του ομώνυμου σκοπευτηρίου. Μια ομάδα μελών του Α.Ο.Φ.Α με καταγωγή από την ευρύτερη περιοχή της Λάρισας δραστηριοποιείται πλέον στον Ωρίωνα δημιουργώντας έτσι με άξονα το σκοπευτήριο μια αλυσίδα εξαιρετικών διοργανώσεων με επιστέγασμα κάτι πρωτόγνωρο για τα Ελληνικά δεδομένα: την  διοργάνωση του 6ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Fieldtarget τον προσεχή Ιούλιο!

Το 2016 έρχεται με μια ακόμη καινούργια συνεργασία , με τον Σκοπευτικό Όμιλο Ελευσίνας αυτή την φορά, που αποφέρει στο να αποκτήσουμε  για πρώτη φορά μια έδρα για τους αγώνες  και τις προπονήσεις του Benchrest  σε χώρο του φιλόξενου κλειστού σκοπευτηρίου του Σ.Ο.Ελ.

Ο Α.Ο.Φ.Α σήμερα διατηρεί χώρο προπόνησης και αγώνων τόσο για το Benchrest όσο και για το Fieldtarget στο σκοπευτήριο της Μαλακάσας εγκαινιάζοντας μια ακόμη συνεργασία με την Σκοπευτικό Σύλλογο Μαλακάσας. Σε συνδυασμό με την χρήση του σκοπευτηρίου της Ελευσίνας καθιστά τον σύλλογο αυτάρκη όσον αφορά τους  χώρους προπόνησης και αγώνων για τα δύο αθλήματα που καλλιεργεί.

Για το 2019 ορόσημο θεωρείται το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Fieldtarget  που θα διεξαχθεί στον  Πυργετό  με τον Α.Ο.Φ.Α να δίνει το παρών με ομάδα δέκα αθλητών του. Έπεται όμως και συνέχεια καθώς  σε συν-διοργάνωση με τον Σκοπευτικό Σύλλογο Βόλου και υπό την αιγίδα της Σκ.Ο.Ε  θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Σεπτέμβριο ο πρώτος Πανελλήνιος αγώνας Benchrest στο σκοπευτήριο του Βόλου.

Όλα αυτά τα χρόνια τα μέλη του Α.Ο.Φ.Α δίνουν συνεχώς το παρόν στην προσπάθεια διάδοσης και στήριξης των αθλημάτων του Benchrest  και του Fieldtarget διοργανώνοντας εκατοντάδες αγώνες και παντός είδους εκδηλώσεις στην Αττική αλλά και στηρίζοντας έμπρακτα ανάλογες προσπάθειες σε όλη την Ελλάδα. Με πάνω από 100 εγγεγραμμένα μέλη και με τουλάχιστον το ένα τρίτο εξ αυτών αθλητικά ενεργούς,  ο Α.Ο.Φ.Α βρίσκεται σε πρωταγωνιστική θέση όσον αφορά τα Ελληνικά δρώμενα.

Εδώ και δέκα χρόνια με την στήριξη των μελών και των φίλων του συλλόγου καταθέτουμε με όποιο τρόπο μπορούμε τα διαπιστευτήρια μας που δεν είναι άλλα από την αγάπη και το μεράκι μας για το αεροβόλο και τα δύο συγκεκριμένα αθλήματα.

Σας περιμένουμε όλους κοντά μας

Ιούνιος 2019

Α.Ο.Φ.Α