Την τελευταία ημέρα του Σεπτέμβρη ολοκληρώθηκε το 8ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Fieldtarget που διοργανώθηκε στο Varshets της Βουλγαρίας στο οποίο έλαβαν μέρος περίπου 225 σκοπευτές από 25 χώρες, με την διοργάνωση να είναι άριστη και το επίπεδο όλων των συμμετοχών υψηλότατο!

Στην διοργάνωση έλαβε μέρος η πολυπληθέστερη Ελληνική αποστολή που έχει λάβει ποτέ μέρος σε αντίστοιχο αγώνα!! Συνολικά 18 σκοπευτές από 7 διαφορετικούς συλλόγους έδωσαν το παρόν προβάλλοντας και αναδεικνύοντας τα Ελληνικά χρώματα!!

Πολλά συγχαρητήρια λοιπόν αξίζουν σε όλη την Ελληνική αποστολή  που αναλυτικά ήταν η εξής: Στέλιος Μπιζάς (Σ.Ο Σύρου), Θανάσης Κοσμίδης (Αρχέλαος Κατερίνης), Κυριάκος Παπουτσάς-Μουρατίδης και Στράτος Παπαγιαννίδης (Σ.Κ.Ο Βεγορίτιδας), Σπύρος Κέσογλου και Μαρία Βασίλογλου (Ο.Α.Σ.Κ), Ηλίας Δομακής, Θανάσης Μπαρούτας, Ηλίας Κώτσιος και Σάκης Σμαϊλης (ΩΡΙΩΝ), Βασίλης Κεσούλης, Αθανάσιος Μαλαμίδης, Γιάννης Μπρίγκος, Nikolay Korshumski και Αργύρης Μαρμαράς (ΕΛΠΣ), Νικόλας Μάγειρας, Θανάσης Βασιλείου και Παναγιώτης Μανής (Α.Ο.Φ.Α)

Φυσικά ακόμα περισσότερα συγχαρητήρια  ανήκουν στους αθλητές που κατάφεραν μεγάλες επιτυχίες  με τον Σάκη Σμαϊλη να καταλαμβάνει την 7η θέση στην γενική των Ελατηρϊων, τον Κυριάκο Παπουτσά-Μουρατίδη την 6η θέση στην Veteran των προσυμπιεσμένων και την Μαρία Βασίλογλου την 7η θέση θέση στα προσυμπιεσμένα των γυναικών!!! Οι επιτυχίες των συγκεκριμένων αθλητών αλλά και η παρουσία όλης της αποστολής αντανακλούν επάνω σε όλους όσοι ασχολούνται με το FT στην Ελλάδα επιφορτίζοντας τους με την ευθύνη να προχωρήσουν ακόμα παραπέρα σε ατομικό, συλλογικό αλλά και εθνικό επίπεδο!!

Η χώρα μας όμως είχε και μια ακόμη ”έμμεση” επιτυχία με τον Σωτήρη Έξαρχο, ο οποίος ζει και εργάζεται μόνιμα στο Ηνωμένο Βασιλείο, να καταλαμβάνει την 10η θέση των Ελατηρίων με τα χρώματα της Ουαλίας!! Ο Σωτήρης μας κάνει όλους να ”ψηλώνουμε” λίγο μαζί με τις μεγάλες επιτυχίες του στην ”Μέκκα” του FT!!!

Δυστυχώς από μια τεχνική δυστοκία δεν κατέστη εφικτό να δηλωθούν ομάδες για το ομαδικό, κάτι που μας άφησε πικρή γεύση μιας και η ομάδα μας στα Ελατήρια κατέλαβε άτυπα την τρίτη θέση!!! Σε κάθε περίπτωση  η αναγνώριση και ο θαυμασμός όλων των αποστολών για την ομάδα μας είναι δεδομένα που κατακτήθηκαν επάξια από τους σκοπευτές μας εντός αλλά και εκτός πεδίου.

Α.Ο.Φ.Α