Με τεράστιες επιτυχίες για τα Ελληνικά χρώματα ολοκληρώθηκε το Παγκόσμιο και Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Benchrest που διεξήχθη στο Plzen της Τσεχίας τις τελευταίες ημέρες του Ιουλίου.

Δέκα χρόνια μετά την πρώτη παρουσία Ελλήνων σκοπευτών σε διεθνή αγώνα Benchrest, που κατά σύμπτωση είχε διεξαχθεί στο ίδιο μέρος, οι Έλληνες αθλητές επέστρεψαν αποδεικνύοντας το υψηλό επίπεδο που τους διέπει.

Ο απολογισμός της Εθνικής ομάδας κυριολεκτικά εκπληκτικός : Στην Light Varmint ο Στρατής Γελαγώτης κατέλαβε την 2η θέση στο Ευρωπαϊκό και ο νεαρός Ιγνάτιος Γελαγώτης την 3η στους Juniors.

Στην Heavy Varmint ο Ιγνάτιος ήρθε 2ος  στο Ευρωπαϊκό στους Juniors και ο Νικόλας Μάγειρας 10ος.

Στην νεοπαγή κατηγορία Unlimited ο θρίαμβος ολοκληρώθηκε με τον Ιγνάτιο Γελαγώτη να έρχεται 3ος στους Juniors, τον Στέλιο Μιχαλόπουλο να έρχεται 2ος , τον Κωνσταντίνο Νταντάμη να έρχεται 3ος και τον Στρατή Γελαγώτη να έρχεται 4ος με την συνολική βαθμολογία να οδηγεί την Ελλάδα στην πρώτη θέση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος!!!

Τα συνολικά εννέα μετάλλια και οι εξαιρετικές εμφανίσεις όλων των αθλητών μας αποτελούν την καλύτερη παρακαταθήκη για την περεταίρω ανάπτυξη του αθλήματος στην χώρα μας.

Στην διοργάνωση μετείχαν 240 σκοπευτές από 23 χώρες οπότε γίνεται εύκολα αντιληπτό το μεγαλειώδες του Ελληνικού αποτελέσματος.

Πολλά συγχαρητήρια λοιπόν σε όλη την Ελληνική αποστολή και πιο συγκεκριμένα ΄ στις αμαζόνες μας την Ελένη Τσαγκάλου και την Εύα Σούκου, στους Στρατή Γελαγώτη και Κωνσταντίνο Νταντάμη που έδρεψαν τους καρπούς της συστηματικής τους προσπάθειας και φυσικά στους ανθρώπους που η προσφορά τους στο Benchrest είναι ανυπολόγιστη, στους πολύπειρους Στέλιο Μιχαλόπουλο και Νικόλα Μάγειρα που όπως και το 2013 ήταν και τώρα αρχηγός της αποστολής.

Μα τα περισσότερα συγχαρητήρια δικαιωματικά ανήκουν στον νεαρό Ιγνάτιο Γελαγώτη που σήκωσε στους ώμους του το βάρος του μέλλοντος της Ελληνικής Σκοποβολής με απόλυτη επιτυχία!

Η προσπάθεια της Ελληνικής ομάδας υποστηρίχθηκε με γενναίο τρόπο από δύο πολύ μεγάλους χορηγούς, την στοιχηματική εταιρεία betsson και την εταιρεία κατασκευών και μελετών T.K.C

Οι ευχαριστίες όλης της σκοπευτικής κοινότητας προς αυτές τις δύο εταιρείες είναι δεδομένες.