Αγαπητοί Φίλοι, πρώην και νυν μέλη του Α.Ο.Φ.Α
Επικοινωνούμε μαζί σας σήμερα, μαζί με όλα τα μέλη που πέρασαν από τον σύλλογο, για να σας ενημερώσουμε για μια πολύ σοβαρή και συνάμα ευχάριστη εξέλιξη που αφορά το αεροβόλο γενικά και τις διόπτρες ειδικά.
Με το καινούργιο νομοθετικό πλαίσιο ρυθμίζεται επιτέλους το θέμα με τις διόπτρες που είτε είχαν αγοραστεί πριν το καθεστώς με τις άδειες αγοράς είτε και μετά από αυτό χωρίς όμως άδεια.
Πλέον με μια εξαιρετικά απλή διαδικασία θα μπορείτε να νομιμοποιήσετε την διόπτρα που έχετε στην κατοχή σας. Το μόνο που χρειάζεται είναι να έχετε ενεργό Δ.Α.Ι για το 2023 σε οποιοδήποτε σκοπευτικό σύλλογο που ανήκει στην δύναμη της Σκ.Ο.Ε.
Με μια φωτοτυπία του Δ.Α.Ι μπορείτε να επισκεφτείτε το οικείο αστυνομικό τμήμα, εκεί και θα συμπληρώσετε μια υπεύθυνη δήλωση με τα στοιχεία σας και τα στοιχεία του οπτικού. Είναι πιθανόν να ζητηθεί να προσκομίσετε το οπτικό για τυπικούς λόγους ταυτοποίησης. Σε καμία περίπτωση δεν απαιτείται αποδεικτικό αγοράς!
Η διαδικασία έχει εκκινήσει από τις 17 Ιανουαρίου του 2023 και θα περατωθεί στις 17 Ιουλίου του τρέχοντος έτους. Όσες διόπτρες δεν δηλωθούν μέχρι τότε, σε πιθανό έλεγχο θα κατάσχονται με τον ιδιοκτήτη να έχει τις δέουσες συνέπειες.
Θα είναι πραγματικά κρίμα να μην εκμεταλλευτείτε αυτή την ευκαιρία και να βρεθείτε στις 18 Ιουλίου με ένα οπτικό που όχι μόνο δεν θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αλλά ούτε και να μεταβιβάσετε νόμιμα, καθώς από τις 18 Ιουλίου οποιαδήποτε αγοραπωλησία διόπτρας (που δεν έχει αγοραστεί εννοείται με άδεια) θα πρέπει απαραίτητα να συνοδεύεται από το προαναφερθέν νομιμοποιητικό έγγραφο.
Με την υπευθυνότητα που διέπει τον σύλλογο μας από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του θεωρήσαμε σκόπιμο να ενημερώσουμε όλα τα μέλη (νυν και πρώην) ούτως ώστε να προβούν στις ενδεδειγμένες ενέργειες.
Η παρούσα επιστολή θα αποσταλεί με email σε όλα τα νυν και πρώην μέλη του συλλόγου, θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του συλλόγου ( www.aofa.gr ) στην ομάδα που διατηρούμε στο Facebook (ΑΟΦΑ) καθώς και στο πάντα φιλόξενο aerovolo.gr
Είμαστε στην διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση στο secreteryaofa@gmail.com ή στην ομάδα μας στο Facebook
Έχετε όλοι τις καλύτερες ευχές μας
Α.Ο.Φ.Α