Όσα χρόνια και να περάσουν ο 1ος Ψ.Α.Α.Σ.Α θα είναι πάντα χαραγμένος με χρυσά γράμματα στην ιστορία του εν Ελλάδι αεροβόλου.

Και αυτό γιατί σε μια πολύ δύσκολη εποχή μια ομάδα ανθρώπων που αποτέλεσαν μεταγενέστερα  σε μεγάλο βαθμό την ιδρυτική ομάδα του Α.Ο.Φ.Α έκαναν πράξη κάτι που έως τότε φάνταζε αδύνατο. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά…

Από τα μέσα της δεκαετίας του 2000 σε διάφορα διαδικτυακά μέσα και κυρίως στο e-artemis, ένα forum για κυνηγούς, αρχίζει να ανακινείται δειλά-δειλά το θέμα αεροβόλο. Συζητήσεις, απόψεις, διαφωνίες, αντιπαραθέσεις, ακόμα και καυγάδες (μόνο ηλεκτρονικοί ευτυχώς) άρχισαν να συνθέτουν ένα σκηνικό ενδιαφέροντος γύρω από το αεροβόλο και τα παρελκόμενα του.

Αρχές του 2008 και μετά από μία ακόμη θερμή αντιπαράθεση στον προαναφερθέν ιστότοπο δημιουργείται από τον μετέπειτα πρώτο πρόεδρο του Α.Ο.Φ.Α Σπύρο Κατσούδα το aerovolo.gr, με σκοπό να αποτελέσει ένα forum αποκλειστικά για αεροβόλα με υψηλό επίπεδο θεματολογίας.

Δημιουργείται έτσι μια τεράστια τράπεζα δεδομένων που μέχρι σήμερα παραμένει μοναδική στην χώρα μας , ενώ παράλληλα ξεκινάνε και συναντήσεις μελών σε όλη την Ελλάδα.

Και ενώ στην Περιφέρεια τα πράγματα είναι απλούστερα όσον αφορά την εύρεση χώρων, στην Αττική τα η κατάσταση είναι πιο δύσκολη, λόγω άλλωστε και της τότε ιδιαιτερότητας κάποιων παρελκομένων.

Τον Ιανουάριο όμως του 2009 έρχεται το πρώτο ευχάριστο νέο, καθώς ένα μέλος του aerovolo.gr ( μετέπειτα και του Α.Ο.Φ.Α) ο Βασίλης Βατίστας καταφέρνει μέσω προσωπικών γνωριμιών να ανοίξει δίαυλο προς το σκοπευτήριο Σχιστού που ανήκει στον 1ο Κυνηγετικό σύλλογο Πειραιά.

Ο διατιθέμενος χώρος δεν είναι κάτι ιδιαίτερο, ένα άδειο και αχρησιμοποίητο μέρος στα αριστερά του σκοπευτηρίου (όπως θα δείτε και από τις φωτογραφίες) αλλά αρκετός με τις κατάλληλες διαμορφώσεις να στεγάσει το πάθος μας για το αεροβόλο. Πράγματι η αυτοαποκαλούμενη ‘’Ομάδα Σχιστού’’ με προσωπικά έξοδα και χωρίς καμία οικονομική στήριξη από τον διαχειριστή του χώρου, δημιουργεί σε σύντομο χρονικό διάστημα τσιμεντένιο βατήρα, οπλοβαστό καθώς και σκέπαστρο με ενιαίο (αρχικά) πάγκο βολής χωρητικότητας περίπου 7-8 θέσεων.

Με την αποδοχή που γνωρίζει ο χώρος στο επόμενο διάστημα και με την ιδέα δημιουργίας συλλόγου να έχει ωριμάσει αποφασίζεται το επόμενο βήμα. Ένας αγώνας με άξονα τα αγωνίσματα του Benchrest και του Fieldtarget, με ημερομηνία διεξαγωγής να ορίζεται η 27η Σεπτεμβρίου του 2009.

Παρά το γεγονός ότι τροποποιήθηκε κάπως το κανονιστικό πλαίσιο των αγωνισμάτων, το συγκεκριμένο γεγονός παραμένει μοναδικό για τα Ελληνικά χρονικά. Το βάπτισμα του πυρός θα λάβουν τελικά 28 σκοπευτές ενώ 3 θα κοπούν λίγο προ της ενάρξεως λόγω τεχνικών προβλημάτων. Ο αγώνας κυλά ομαλά και στο τέλος της ημέρας μόνο θετικά σχόλια υπάρχουν τόσο για την διοργάνωση όσο και για τα αγωνίσματα με τα οποία σχεδόν όλοι κάναμε την πρώτη μας γνωριμία, ενώ θετικές είναι και οι εντυπώσεις των θεατών, στην πλειοψηφία τους κυνηγών, που βλέπουν για πρώτη φορά κάτι ανάλογο.

Το νερό είχε κυλήσει στο αυλάκι…


SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC